Update project ‘Ik Wil Meedoen’

Momenteel bestaat het project ‘Ik Wil Meedoen’ uit drie ateliers: Textiel, Techniek en Tuin. Met dit project bieden wij mensen kansen om hun talenten te ontdekken en iets te leren over de desbetreffende ateliers. Het project bestaat uit vier dagdelen; een dagdeel les van een vakdocent, een dagdeel creatief, een dagdeel zelfontwikkeling en een dagdeel social return/sadaqa. We willen jullie graag per atelier vertellen hoe het er op dit moment verloopt en ook een kijkje nemen bij de zelfontwikkeling.

Techniek
Op maandag 8 mei is het techniekatelier officieel van start gegaan met vakdocent Joris en Ihsan. Er doen op dit moment zeven deelnemers mee. De techniekmannen zijn praktisch en doelgericht bezig met het maken van o.a. een serveerkar, moestuinbakken voor het tuinatelier, wandkasten en lampen.

Op de maandagen volgen de deelnemers les en op de woensdagochtenden mogen ze aan het werk gaan met hun eigen creatieve ideeën.

Textiel
Woensdag 24 mei is de tweede groep van het textielatelier begonnen onder begeleiding van vakdocent Michelle en Helen. Aan deze groep doen ook zeven deelnemers mee. Michelle heeft een textielboek waaruit ze les geeft. De vrouwen hebben ook al hun dromen met elkaar gedeeld, waaronder een winkeltje in Amsterdam of een eigen textielatelier runnen. Op dit moment zijn de dames druk bezig met het maken van kussens voor in de huiskamer.

Tuin
Het tuinatelier is gestart op woensdag 7 juni samen met Helen, Ihsan en vakdocent Thomas. Voorlopig bestaat de groep uit een mix van deelnemers en mensen die komen voor de ontmoeting. Er doen op dit moment zes mensen mee.

In de eerste les is er kennis gemaakt met elkaar en geïnventariseerd wat iedereen wil leren. In de voortuin en in moestuinbakken is het plan om biologisch groenten te telen.

Zelfontwikkeling
De zelfontwikkeling – van Helen en Sigrid – is gestart op donderdag 1 juni. De deelnemers van de drie ateliers komen hiernaartoe en werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

In de zelfontwikkeling ben je bezig met inzicht krijgen over wie ben ik? Wat wil ik (niet)? En waar wil ik naartoe? We werken in groepsverband maar ook individueel.

Ik Wil Meedoen

 

nl Nederlands
X