Reacties op de iftarmaaltijden

“Onze iftarmaaltijden voelde precies zoals de ramadan bedoeld is; bezinning, samenhorigheid, dankbaarheid en liefde. Ik zag iedereen stralen en dacht: “Yes, we hebben het gedaan!”
Ayşenur

“Ik ben begonnen met het organiseren van de iftarmaaltijden met Ayşenur vanuit de intentie om te genieten van deze prachtige maand, te verbinden met alle prachtige mensen en samen het vasten te verbreken. Nooit had ik verwacht dat mijn droom uit zou komen! Afgelopen vrijdag – rond 19.00 uur – zette Ziya en ik alles klaar voor 150 mensen. En daar zaten we dan om 22.00 uur, met alle tafels en stoelen die we in het gebouw erbij konden halen voor wel 200 mensen! Ik ben ontzettend dankbaar en trots op iedereen, maar het allermeest op de vrouwen van de Koran groep die ervoor hebben gezorgd dat onze magen waren gevuld. Zoals we in het Turks zouden zeggen: “Eller ve ayaklariniz için sağlık”, oftewel gezondheid voor jullie handen en voeten!”
Nihâl

“For me it was the second Ramadan without my real family, but now I was with my second family at the stichting. I have a nice feeling between the people in this foundation, I consider myself as a one of the people who belongs to this beautiful foundation. During the Ramadan meetings (iftar) I really felt at home.”
Omar

“Op vrijdag 16 juni heb ik de iftarmaaltijd bij Stichting Ik wil meegemaakt. Een bijzondere ervaring, vooral omdat ik die dag zelf had gevast. De sfeer was welkom, het eten heerlijk. De Jump gesprekken over de Ramadan zorgden voor begrip, diepgang en verbinding tussen moslims en niet-moslims. Dit alles maakte deze avond tot een avond die me altijd bij zal blijven.”
Daphne

“The feeling of being part of a family is one of the most important things to have during the month of Ramadan. Especially, if you are here alone “without a family”. So, I’m very thankful that I had this Ramadan with the stichting, because I got so many warm feelings. The same feeling if I was with my family.”
Saeed

“Tijdens de Jump gesprekken is het luisteren en zeggen wat je voelt al een compliment. De iftarmaaltijd blijft een belevenis om erbij te mogen zijn; het is een mooie manier om elkaar te leren kennen. Wat geeft samen eten een binding met elkaar.”
Ineke